tugba
Yeniden merhaba:) Evet artık yazılarımın arasında o kadar uzun aralar veriyorum   ki  yazıya baslarken yeniden merhaba demek zorunda kalıyorum:) Ama inanin aklım ve gonlum hep blogumdaydi. Arkadaslarımı da eskisi gibi ziyaret edemiyorum. Beni affetsinler. Yeni duzenimizi oturtunca daha cok ziyaretlerine gelecegim soz.

Son aylarda düzenimiz epeyce degisti.Evde kaldıgım sure kısalınca mutfaga girmek de zorlasıyor haliyle. Ama ben yinede kolayindan birseyler hazirliyorum.Blogumu ihmal ettigim icin ugradigim sitem firtinasina dayanamadim.Benden desteklerini esirgemeyen ozel insanlara cok tesekkur ederim.Blogum kanlansin canlansin diye hepimizin bildigi ama benim uzerinde en cok calismayi sevdigim mayali hamurdan bir pogaca tarifi yaziyorum simdi.



MALZEMELER
  • 1,5 su bardagi ilik sut
  • 1,5 su bardagi ilik su
  • 1 su bardagi siviyag
  • 2 yemek kasigi seker
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 paket yasmaya(eger buyuk yasmaya kullaniyorsaniz cay tabagini tepeleme olmadan dolduracak kadar kullanin)
  • Alabildigi kadar un(yaklasik yarim kilo kadar aliyor)
IC MALZEMESI:
  • Peynir -maydanoz karisimi
UZERI ICIN:
  • Yumurta sarisi (sayi vermedim cunku mayali hamur kullanacagimiz icin lazim oldukca arttirabilirsiniz)
  • corek otu
YAPILISI:
  1. Un haric butun malzemeyi karistirip mayayi icinde eritin.
  2. Azar azar un dokerek yogurmaya baslayin.
  3. Elinize yapismayan bir hamur olacak.Baktiniz elinize yapismiyor,un eklemeyi birakin.
  4. Ceviz,limon buyuklugu demeyecegim,hangi boyda pogacalariniz olsun istiyorsaniz o buyuklukle elinize hamur alin.
  5. Ortasini acip peynir-maydanoz karisimi koyup kapatin.
  6. Uzerine yumurta sarisi surup,corek otu serpin.
  7. Onceden isitilmis 400 F (yaklasik 200-220 C) de uzeri kizarincaya kadar pisirin.
Etiketler: edit post
0 Responses