tugba

MALZEMELER:
Irmik Tatlisi icin:
  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 12 yemek kaşığı toz şeker(az sekerli seviyorsaniz azaltabilirsiniz)
  • 1 paket vanilya
  • 3-4 yemek kasigi kizilcik( ben cranberry kurusunu kullandim)
  • 2 yemek kasigi toz seker(cranberry karamelize etmek icin)
  • Istege gore antep fistigi,ceviz ,badem,findik vs.
HAZIRLAMASI:
  1. Derin bir tencereye 1 lt sütü, 8 yemek kaşığı irmiği, 12 yemek kaşığı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı koyup orta hararetli ateşte karıştırarak pişirin. karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca altını kapatın.(goz goz olunca yani)
  2. muhallebinin şekerini kontrol edin, az gelirse biraz daha ekleyin ve mikserle birkaç dakika karıştırın.
  3. Sekil vermek istediginiz kabi islatip,uzerine tatliyi bosaltin.
  4. Sogumasi icin buzdolabina kaldirin.
  5. Diger yandan bir tencereye onceden sicak su icinde yarim saat bekletilmis,yumusamis cranberryleri alin ,sekeri ekleyip karamelize oluncaya kadar karistirin.Bir miktarda sekeri eritmek icin su ekleyin goz karari.Ilimasi icin kenara alin.
  6. Sogumus tatlilari dolaptan alin,ters cevrin ve  uzerine iliyan cranberry sosu dokun.
  7. Kuruyemislerde susleyip servis yapin.
Etiketler: edit post
0 Responses