Irmik Tatlisi icin:
- 1 litre süt
- 8 yemek kaşığı irmik
- 12 yemek kaşığı toz şeker(az sekerli seviyorsaniz azaltabilirsiniz)
- 1 paket vanilya
- 3-4 yemek kasigi kizilcik( ben cranberry kurusunu kullandim)
- 2 yemek kasigi toz seker(cranberry karamelize etmek icin)
- Istege gore antep fistigi,ceviz ,badem,findik vs.
- Derin bir tencereye 1 lt sütü, 8 yemek kaşığı irmiği, 12 yemek kaşığı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı koyup orta hararetli ateşte karıştırarak pişirin. karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca altını kapatın.(goz goz olunca yani)
- muhallebinin şekerini kontrol edin, az gelirse biraz daha ekleyin ve mikserle birkaç dakika karıştırın.
- Sekil vermek istediginiz kabi islatip,uzerine tatliyi bosaltin.
- Sogumasi icin buzdolabina kaldirin.
- Diger yandan bir tencereye onceden sicak su icinde yarim saat bekletilmis,yumusamis cranberryleri alin ,sekeri ekleyip karamelize oluncaya kadar karistirin.Bir miktarda sekeri eritmek icin su ekleyin goz karari.Ilimasi icin kenara alin.
- Sogumus tatlilari dolaptan alin,ters cevrin ve uzerine iliyan cranberry sosu dokun.
- Kuruyemislerde susleyip servis yapin.