MALZEMELER:
- 1 adet orta boy sogan, yemeklik sogandan daha ince dogranmıs
- 1/2 cay bardagı zeytinyagı
- 1 adet yesil biber ince ince kesilmiş
- 100 gr kiyma( ben et kullandim ve parca etleri ufak ufak keserek kus gozu buyuklugunde dogradim)
- 3 yemek kasigi tepeleme haslanmis nohut( daha once haslayip koyduklarim kolaylik sagladi)
- 1 yemek kaşığı salca
- 5-6 su bardağı kaynar su
- 1 su bardağı erişte (ben hazir kullandim)
- 1 tatlı kaşığı tuz
YAPILISI:
- Etleri derin bir tencereye koyup guzelce soteleyin.
- Sotelenmis ete sogan ve yesil biberi de ekleyip zeytinyağıyla birlikte isleme devam edin. Normal ateşte kavurun.
- Nohut ve salcayı soganlara ekleyin.
- Eristeyide ekleyip bir iki kez cevirin.Kaynamis suyunu ekleyip,tuzunu atip pisirmeye birakin.
- Eristeler pisince –yaklasık 10 dakika sonra- tencerenin altını kapatıp arzuya gore limon suyu ekleyebilirsiniz.Veya serviste isteyen kendi tabaginda limon suyu kullanabilir.
- Çorbanın kıvamı koyu olmuşsa biraz kaynamış su ekleyin.