MALZEMELER:
- 6 adet sosis
- 3 adet yufka
- 500 gr tel kadayif (ama ben daha az koydum)
- peynir ve maydonoz karisimli harc(pogaca vb.ici gibi hazirlanmis)
- 1 su bardagi siviyag
- 1/2 su bardagi süt
- 2 yumurta
YAPILISI:
- Su,süt ve yumurta karistirilarak bir karisim hazirlanir.
- 1 adet yufka masaya serilir.
- Karisim her tarafina sürülüp bir ucu orta hizaya kadar katlanir.
- Kadayiflar yufkaya yayilir.
- Peynirli iç her tarafa serpilir.
- Sosisler uzunlamasina 2 ye bölünür.
- Yufkanin ucuna 4 tane sosis yan yana siralanir.
- Sosislerin etrafinda yufkalar rulo halinde sarilir.Dilimlenip( cok kalin keserseniz ici pismiyor,cok ince keserseniz piserken kururlar,bunun icin orta kalinlikta dilimler olacak) yaglanmis tepsiye dizilir.
- Tüm yufkalara bu islem yapilir.
- Karisimdan artan olursa en son üstlerine dökülüp 180C de iyice kizarana dek pisirilir.