tugba

MALZEMELER:
  • 6 adet sosis
  • 3 adet yufka
  • 500 gr tel kadayif (ama ben daha az koydum)
  • peynir ve maydonoz karisimli harc(pogaca vb.ici gibi hazirlanmis)
  • 1 su bardagi siviyag
  • 1/2 su bardagi süt
  • 2 yumurta
 

YAPILISI:

  1. Su,süt ve yumurta karistirilarak bir karisim hazirlanir.
  2. 1 adet yufka masaya serilir. 
  3. Karisim her tarafina sürülüp bir ucu orta hizaya kadar katlanir.
  4. Kadayiflar yufkaya yayilir.
  5. Peynirli iç her tarafa serpilir.
  6. Sosisler uzunlamasina 2 ye bölünür.
  7. Yufkanin ucuna 4 tane sosis yan yana siralanir. 
  8. Sosislerin etrafinda yufkalar rulo halinde sarilir.Dilimlenip( cok kalin keserseniz ici pismiyor,cok ince keserseniz piserken kururlar,bunun icin orta kalinlikta dilimler olacak) yaglanmis tepsiye dizilir.
  9. Tüm yufkalara bu islem yapilir.
  10. Karisimdan artan olursa en son üstlerine dökülüp 180C de iyice kizarana dek pisirilir.
tarif:sofra dergisinden.
0 Responses