tugba
 MALZEMELER:
  • Arzu ettiginiz boyda tortilla  (Meksika’ da mısır unu ile yapılan ekmeğe verilen ad. – Mısır unuyla yapılan tuzlu küçük krep.)
  • Peynir-maydanoz , haslanmis patates vs.
  • Tereyag veya siviyag
YAPILISI:
  1. Tortillanin her iki tarafini  su ile islatip(cok fazla degil yoksa hamur olur) 2-3 dakika bekletin.
  2. Arzu ettiginiz ic malzemesini bir tarafina koyup diger kismi uzerine kapatin.
  3. Onceden isittiginiz sicak yapismaz tavaya hazirladiginiz tortillayi koyup her iki tarafini siviyag veya tereyagi ile yaglayarak kizarincaya kadar arkali onlu pisirin.
Not:Agzi acilinca hava alip kurumus tortillalari da ayni yontemle yaparak israfi onleyebiliriz.Resimdeki tortillalardan birisi oldukca kurumustu ama su an ne kadar cazip gorunuyor dimi:))))

Etiketler: edit post
0 Responses