tugba
Yapilisi oldukca kolay ve yiyenlerin kadayif supriziyle karsilastigi hafif ve oldukca lezzetli bir tatli.Ne sekerpare nede kadayif tatlisi ikisi bir arada ,ikinci tabagi cekinerek(istesem ayip olurmu) istenecek bir tatli.Belki ucuncusu de olabilir:)

MALZEMELER:
  • 1 cay bardagi sivi yag
  • 1 cay bardagi yogurt
  • 1 cay bardagi irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarim paket margarin(kati,oda sicakliginda)
  • Alabildigi kadar un(yaklasik 2,5 su bardagi)
DOLGU KISMI ICIN:
  • Tel kadayif
  • Ceviz
  • Antepfistigi
  • Az miktarda sivi yag
  • 1 tatli kasigi tarcin(tepeleme olmayacak)
  • 3 yemek kasigi seker
SUSLEMEK ICIN:
Krem santi (arzuya gore,paket uzerindeki olculere gore hazirlanmis)

SERBETI IÇIN:
  • 2 su bardagi seker
  • 3 su bardagi su
  • Yarim limon(suyu degil kendisi)

YAPILISI :
  1. Serbetini hazirlayip once harli daha sonra kisik ateste kivam alincaya kadar pisiriyoruz.Ilimaya birakiyoruz.
  2. Arasinada goz karari kadayifi sivi yagla ovup,bolca ceviz ve fistik serpiyoruz.Tarcin ve sekeri ekleyip karistiyoruz.
  3. Hamuru yogurup ceviz kadar bezeler aliyoruz.
  4. Hamuru elimizle inceltip arasina kadayifli harç koyuyoruz ve hamuru büzerek kapatiyoruz.
  5. Kapanan kismi alta gelecek sekilde yaglanmis firin tepsisine bir parmak araliklarla siraliyoruz.(cok yakin siralarsak kabarip yapisiyor)
  6. 200 C(400 F) de uzeri pembelesene kadar pisiriyoruz.
  7. Güzelce pisen tatlimizi firindan alip hafif ilittiktan sonra soguk serbetle bulusturuyoruz.Serbetini cektikten sonra uzerine tekrar yesil fistik serpip veya krem santi ile susleyip servis ediyoruz.
Not:Kalabalik misafirleriniz icin malzeme ve serbet listesinin 2 katini kullanabilirsiniz.Daha iyi sonuc icin bir gun oncesinden yapilabilir.Serbeti iyice cekmis olacaktir.
Etiketler: edit post
0 Responses