tugba

Nette dolasirken cesit cesit tarifleri vardi sogan dolmasinin.Bu tarifte benden olsun diyerek kendi yapis seklimle arsivimde bulunsun istedim.Ben pismis sogani cok sevenlerdenim bu yemekte tam bana göreydi.Denemek isterseniz olculeri azaltip yapabilirsiniz.Ve hatta artan dolma harciniz oldugunda soganlari haslayip ayni sekilde harci degerlendirebilirsiniz.

MALZEMELER
  • 6 tane kuru sogan ( beyaz sogan olursa daha lezzetli olur)
  • 6 yemek kasigi pirinç
  • 3 yemek kasigi orta yagli kiyma
  • 1 yemeklik dogranmis sogan
  • 4-5 dis dogranmis sarimsak
  • 1 yemek kasigi kadar salca
  • pirincin kurulugu gidecek kadar siviyag
  • tuz,karabiber (damak zevkinize gore)


 YAPILISI
  1. Ilk olarak soganlarin kabuklarini soyun  basindan altina dogru derince bir kesik atin ve bunlari bol suda 5-6 dakika kadar haslayin.
  2. Icimizi hazirlamak için sogani,sarimsagi ve kiymayi,pirinci ve salçayi ilave edip karistirin ve tuzunu,baharatini atin.
  3. Haslanan soganlari tek kat halinde ayirin.
    Iclerine tatli kasigi ile hazirladiginiz icten koyun ve kendi kivriminin geldigi gibi sarin.
  4. Hepsini hazirladiktan sonra  tencereye dizin.
  5. Uzerine 1 su bardagi kadar sicak su ile biraz salcayi ezip yarim fincan kadar da sivi yag  ve tuz ilave edip kisik ateste pisirin.
  6. Arzu ederseniz bir cay kasigi kadar nar veya sumak eksisi de ekleyebilirsiniz pisirirken.
  7. Pirincler pisince yemek hazir demektir.
 

Etiketler: edit post
0 Responses