tugba
 
Malum onumuz kis havalar sogudukca sofralarda corbasiz olmaz.Cok pratik,hesapli,bir o kadarda lezzetli olan bu corbayi sofraya ilk koydugumda suzme mercimek corbasi diye sevinip yiyenler oldu:) Eh cocuklara corba yedirmekte biraz zor oldugundan bunu eglenceli hale getirip onlara ''Bu corba minik tavsan corbasiymis" diye basina oturtup sizin yazdiginiz tavsan hikayesiyle tabagin nasil bittigini farkettirmeyebilirsiniz:)) Havuctan dolayi hafif tatlimsi bir tat olusuyor ama bu tadi sevmezseniz yaparken tuzunu biraz belli edebilirsiniz. 


MALZEMELER:


  • 2 adet (Orta Boy) havuc
  • 1 adet (Orta Boy) patates
  • 1 adet (Orta Boy) kuru sogan
  • 2 dis  sarımsak
  • 6 su bardagı su
  • 1 kahve  fincani sıvı yag (turk kahvesi fincani ile)
  • 1/2 cay bardagı sut
  • tuz, karabiber
YAPILISI:

  • Havuc, patates, sogan ve sarımsakları irice dograyın ve üzerine su ekleyerek, hepsi pisinceye kadar kaynatın.(Kasik veya catalla rahatla ezilecek kivamda olmali)
  • Karısımı el blenderi yardımıyla (ya da robotta) puruzsuz bir kıvama gelinceye kadar cirpma islemi yapın. Bu asamada tuzunu ekleyin.Butun karisimi tencereye alin.
  • Sut ekleyerek, kısık ateste 4-5 dk pisirin.
  • Ayrı bir tavada sıvıyagı kızdırın ve corbanın uzerine dokun. 4-5 dk. daha karıstırarak kaynatın. Altını kapattıktan sonra karabiber serpin ve servis yapın.
Not:Tarifin orjinalinde siviyag miktari oldukca fazlaydi ve ben corbada agir olacagini dusunerek azalttim.Oldukca da guzel oldu.

tarif :http://hunerlibayanlar.blogspot.com dan alinmistir.


Etiketler: edit post
0 Responses