Malum onumuz kis havalar sogudukca sofralarda corbasiz olmaz.Cok pratik,hesapli,bir o kadarda lezzetli olan bu corbayi sofraya ilk koydugumda suzme mercimek corbasi diye sevinip yiyenler oldu:) Eh cocuklara corba yedirmekte biraz zor oldugundan bunu eglenceli hale getirip onlara ''Bu corba minik tavsan corbasiymis" diye basina oturtup sizin yazdiginiz tavsan hikayesiyle tabagin nasil bittigini farkettirmeyebilirsiniz:)) Havuctan dolayi hafif tatlimsi bir tat olusuyor ama bu tadi sevmezseniz yaparken tuzunu biraz belli edebilirsiniz.
MALZEMELER:
- 2 adet (Orta Boy) havuc
- 1 adet (Orta Boy) patates
- 1 adet (Orta Boy) kuru sogan
- 2 dis sarımsak
- 6 su bardagı su
- 1 kahve fincani sıvı yag (turk kahvesi fincani ile)
- 1/2 cay bardagı sut
- tuz, karabiber
- Havuc, patates, sogan ve sarımsakları irice dograyın ve üzerine su ekleyerek, hepsi pisinceye kadar kaynatın.(Kasik veya catalla rahatla ezilecek kivamda olmali)
- Karısımı el blenderi yardımıyla (ya da robotta) puruzsuz bir kıvama gelinceye kadar cirpma islemi yapın. Bu asamada tuzunu ekleyin.Butun karisimi tencereye alin.
- Sut ekleyerek, kısık ateste 4-5 dk pisirin.
- Ayrı bir tavada sıvıyagı kızdırın ve corbanın uzerine dokun. 4-5 dk. daha karıstırarak kaynatın. Altını kapattıktan sonra karabiber serpin ve servis yapın.
tarif :http://hunerlibayanlar.blogspot.com dan alinmistir.