tugba

Tatli seven birisi olarak en kolay tatli tarifleri her zaman favorimdir.Blogumu takip edenler irmik helvasindaki zaman tasarrufumu biliyordur:) Un helvasinda da  zaman kazanmak icin suyu ve sekeri icinde eritiyorum:).Nefis bir lezzet cikiyor ortaya.Haydi tatli krizine girenler kosun mutfaga:)))

MALZEMELER:
  • 1.5 su bardagi un
  • 1 cay bardagi siviyag
  • 1 su bardagi toz seker
  • 1 su bardagi  su
  • 1 cay bardagi dovulmus veya kiyilmis ceviz
YAPILISI:
  1. Yapismaz tencereye, siviyag ve unu ekleyip, karistirin. 
  2. Ocak isisi, en düsük isi konumunda olacak. . 
  3. Tencerede ki un ve siviyagi,  agir agir karistirarak kavurun. 
  4. Yaklasik, 10-15 dakika sonra rengi pembelesecek. 
  5. Karisim bir güzel karistirildiktan sonra, suyu ekleyin, iyice karistirin.
  6. Üzerine sekeri ekleyin seker eriyinceye kadar hizlica karistirin.
  7. Top top olacaktir hizlica karistirmaya devam ettikce topaklanma kaybolacak. 
  8. Üzerine, dövülmüs ceviz içi ekleyip, karistirin. 
  9. Helva karistirilirken tencere tabanina yapismiyorsa, kivama gelmistir.Altini kapatip, helva ilikken sekillendirin,sogumaya birakin.Afiyet olsun.


Etiketler: edit post
0 Responses