tugba

Yemeklerimde,salatalarimda sikca kullandigim kaparinin faydalarini yazmisken ,bir de tarif eklemek istedim.Kapariyi acili sos ve tursulariniza da ekleyip tuketebilirsiniz.
 MALZEMELER:
  • 1 paket makarna (tercih sizin)
  • 1 kase sarimsakli yogurt
  • 1 yemek kasigi biber salcasi
  • 1 yemek kasigi chili hot sos( istege bagli)
  • 1 yemek kasigi ketcap
  • 1 yemek kasigi siviyag
  • 1 yemek kasigi kapari
  • karabiber
  • su
YAPILISI:
  1. Makarnayi kutu uzerindeki tarife gore hazirlayin.Kenara alin.
  2. Sarimsak katilmis yogurdu da iyice krema kivamina gelinceye kadar catalla cirpin.
  3. Isinmis tavaya siviyagi alin.Uzerine salca ,chili hot sos,ketcap ekleyip bir miktar suyla acarak pisirin.Diger yandan arzu ettiginiz sekilde kaparileri ( ister tane halde,ister bicakla kiyilmis halde) ekleyin.
  4. Bir iki turda karistirdiktan sonra damak zevkinize gore karabiber ekleyip,ocaktan alin.
  5. Servis tabagina once makarnayi koyun.Uzerine sarimsakli yogurt ve en uste de kapari sosunu dokup afiyetle yiyin. 
NOT:Ilk kez kapari yiyecekseniz tadi farkli gelebilir,ama mutfaginizda kullandikca bu sifali yiyecegi damak tadiniz alisacaktir.Benden ufak bir tavsiye eger sevmeyecek olursaniz,hic olmazsa gozu kapali yiyip,faydalanin:) .Tansiyon problemi olanlar cokca tuketmemeli.Salamura olarak hazirlandigi icin tuzu oldukca fazla.
Etiketler: edit post
0 Responses