tugba

Iftar sofrasinda sicacik mis gibi susam corekotu kokan ,pidem olsun diyorsaniz buyrun size lezzetli ve bereketli pide tarifi.

MALZEMELER:


  • 1 cup ilik su
  • 1 cup sut
  • 1-2 yemek kasigi sivi yag
  • 1,5 tatli kasigi tuz
  • 2 tatli kasigi seker
  • 4 cup un( ekmek unu tercih edilirse daha iyi sonuc elde ediliyor)
  • 2 tatli kasigi kuru maya
  • 1 yumurta sarisi uzerine surmek icin ( ertesi gunu pisirdigim pidelere kalan yumurta beyazlarinida kullandigim oldu ondanda memnun kaldim tercih sizin ) yada sulandirilmis 2 kasik yogurt
  • susam
  • corek otu

(olcu olarak ,olcu kabiniz yoksa, biraz kucuk bir bardakla olcebilirsiniz)

YAPILISI:

Ekmek makinasinda yapilirsa bu sira ile koyulur ve hamur yapma ayarina getirilir. Elde yogrulacaksa, once mayayi ilik su icinde eritip kabarmasini bekleyin. Sonra diger malzemelerle hamur elde edilir.

Mayalanmaya biraktigimiz hamur iki katina cikinca ( iki katindan daha fazla kabartmayin) kabaran hamur ikiye bolunur. Merdaneyle acilir ve parmaklarla kare kare sekillendirilir. Uzerine yumurta sarisi yada yogurt surulup corek otu susam serpilir. (tahtanizi veya hamur acma islemi yaptiginiz yeri unlayin ve firina koymadan once bu zemin uzerinde yapisik olmamasina dikkat edin)

Asil onemli nokta burasi ;

Firinimizi normal pisirdigimiz ayardan birazdaha yuksek tutup 20 dakika kadar isitiyoruz.Pisireceginiz tepsinizi firinda iyice isitin ve sicak tepsi uzerine atin pidelerinizi. Yani pideyi kaydirip pisiriyoruz. Bu tariften 2 tane pide cikiyor.
Afiyet olsun.
Etiketler: , edit post
0 Responses