MALZEMELER: (2 kişi için )
- Yarım su bardağı ılık süt
- Bir çay kaşığının ucu ile çok az kuru maya
- Tuz
- Yumuşak bir hamur elde edebilecek miktarda un.
IC HARCI : Çok az kıyma içine istediğiniz miktarda soğan rendeleyip,aliskin oldugunuz damak tadina gore tuz ve karabiber ekleyip karistirin.
YAPILISI :
- Süt,kuru maya ,tuz ve un karistirilarak yumuşak bir hamur elde edilir.
- Cok fazla mayalandırmadan hatta yogurma islemi biter bitmez hemen açmaya başlanır.
- Yaklaşık serçe parmak kalınlığında hamur acilir.Bu olcuye dikkat edelim lutfen.
- Cok ince olursa mıncıklarınız sert olabilir.
- Açılan hamurlar en küçük çay bardağınızla kesilir(varsa en eski kucuk caybardagindan) ve içlerine kıymalı harçtan minik minik konur.
- Bir kenardan başlayıp tam kıymanın üstüne ve diğer kenarlarda ilk kapatılan kenarın üzerine gelecek şekilde(bastırarak) beş kerede kapatılır.
- Fotoğraftaki gibi çiçek şekli elde edilir.
- Bütün mıncıklar bittikten sonra ilk yaptığımızdan başlamak kaydıyla az yağda önce çiçek gibi olan tarafı sonra diğer taraf pembeleşene kadar kızartılır.
- Üzerine sarımsaklı veya sade sulandırılmış yoğurt dokulur.
- Sıvıyağda salçayı 1 -2 tur cevirip pişirerek hazırlayacağımız bir sos ile servis edilir.
Sonra da afiyetle yenir. Yanında da bir fincan sıcak çay tavsiye edilir.(isin ustasi oyle diyor :))
Canim arkasim Ayse'ye yayin ve yapimdaki emeginden dolayi COOKKK tesekkur ederim.
Not:Arkadaslarla toplanip yapilmasi tavsiye edilir.Hem sohbet,hem yemek cok zevkli oluyor.
Mincik yapmaya gelen arkadaslarinizin minik yaramazlarida cektiginiz videoya fon muzigi yaparak kayda gecebilirler:)Videoyu sekil verme acisindan fikir olur diye ekledim:)