tugba


MALZEMELER: (2 kişi için )

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Bir çay kaşığının ucu ile çok az kuru maya
  • Tuz
  • Yumuşak bir hamur elde edebilecek miktarda un.

IC HARCI :
Çok az kıyma içine istediğiniz miktarda soğan rendeleyip,aliskin oldugunuz damak tadina gore tuz ve karabiber ekleyip karistirin.





YAPILISI :
  1. Süt,kuru maya ,tuz ve un karistirilarak yumuşak bir hamur elde edilir.
  2. Cok fazla mayalandırmadan hatta yogurma islemi biter bitmez hemen açmaya başlanır.
  3. Yaklaşık serçe parmak kalınlığında hamur acilir.Bu olcuye dikkat edelim lutfen.
  4. Cok ince olursa mıncıklarınız sert olabilir.
  5. Açılan hamurlar en küçük çay bardağınızla kesilir(varsa en eski kucuk caybardagindan) ve içlerine kıymalı harçtan minik minik konur.
  6. Bir kenardan başlayıp tam kıymanın üstüne ve diğer kenarlarda ilk kapatılan kenarın üzerine gelecek şekilde(bastırarak) beş kerede kapatılır.
  7. Fotoğraftaki gibi çiçek şekli elde edilir.
  8. Bütün mıncıklar bittikten sonra ilk yaptığımızdan başlamak kaydıyla az yağda önce çiçek gibi olan tarafı sonra diğer taraf pembeleşene kadar kızartılır.
  9. Üzerine sarımsaklı veya sade sulandırılmış yoğurt dokulur.
  10. Sıvıyağda salçayı 1 -2 tur cevirip pişirerek hazırlayacağımız bir sos ile servis edilir.

Sonra da afiyetle yenir. Yanında da bir fincan sıcak çay tavsiye edilir.(isin ustasi oyle diyor :))



Canim arkasim Ayse'ye yayin ve yapimdaki emeginden dolayi COOKKK tesekkur ederim.

Not:Arkadaslarla toplanip yapilmasi tavsiye edilir.Hem sohbet,hem yemek cok zevkli oluyor.
Mincik yapmaya gelen arkadaslarinizin minik yaramazlarida cektiginiz videoya fon muzigi yaparak kayda gecebilirler:)Videoyu sekil verme acisindan fikir olur diye ekledim:)

Etiketler: edit post
0 Responses