Tatli krize son vermenin en kestirme yolu irmik helvasi yapmaktir bana gore.Tabiki benim yapma teknigim biraz farkli.Onceden seker ve su karisimini kaynatmiyorum.Zamandan tasarruf edip bir an once basina oturup afiyetle yiyorum.Bir de benim yontemle yapmayi deneyin,icerde bekleyen tatli krizine girmis misafirleriniz veya ev halkinin gozunde kisa surede hazirlamanizdan dolayi ''helva kralicesi'' tacini almayi hakediyorsunuz:)))
MALZEMELER:
- 1 paket margarin veya tereyagi(250 gr)
- 4 su bardagi irmik
- 1 turk kahve fincani cam fistigi(istege bagli fazla koyabilirsiniz)
- 4 su bardagi seker
- 5,5 su bardagi su
- Genis bir tencerede margarin veya tereyagi eritilir,ocak kisik atese ayarlanir,irmik ve fistik eklenerek ,rengi degisip,kokusu cikincaya kadar kavrulur.
- Diger yandan cukur bir kap icine 5,5 su bardagi su(sicak degil,icme suyu cesmeden al koy kabin icine:)) koyup ,4 su bardagi seker bu suyun icinde eritilir.
- Guzelce kavrulmus olan irmiklerin uzerine,agir agir icinde seker eritilmis su eklenir.Dikkatli olun bu sirada irmik sicrayip ,bir yerlerinizi yakmayin.
- Bir,iki tur daha karistirilip,tencerenin agzi kapanir ve ocagin alti kisik vaziyette pismeye birakilir.
- Suyunu ceken irmikler 1 kez daha karistilip,tencerenin kapagi tekrar kapanir ve 10 dakika dinlenmeye birakilir.
- Arzuya gore tarcin,hindistan cevizi vs. ile suslenip servis edilir.