tugba

MALZEMELER:
  • 1 kilo veya buyuk bir demet kuskonmaz (asparagus)
  • su
  • 4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 10 diş sarımsak (hazir sarimsak tozuda kullanbilirsiniz)
  • 2 çay bardağı sirke(elma veya uzum sirkesi farketmez)
  • 10-12 dal maydanoz
  •  1 cay kasigi kisnis (seviyorsaniz)
YAPILISI:
  1. Taze, sert yapılı (yumusamaya yuz tutmamis) kullanın.İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.
  2. Kuskonmazlarin en alt kisimlarini cok ince kesin, kavanoza doldurun.
  3. Tuzunu uzerine ilave edin
  4. Sarımsaklarını kavanoza yerleştirin.
  5. Sirkeyi içine boşaltın.
  6. Suyunu kuskonmazlarin tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin.Kisnisi de ekleyin.
  7. Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa üzerine biraz daha su ilave edin.
  8. Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 3-4 (max) hafta beklettikten sonra kullanabilirsiniz.
  9. Baska bir yontem ise kuskonmaz,sarimsak ve maydanoz haric butun malzemeyi bir kapta karistirip damak zevkinize gore tuzunu ,sirkesi ayarlayabilirsiniz.Tursu kabina once kuskonmazlari dizip ,uzerine sarimsaklari attiktan sonra maydanozdanda kapagini yapip suyunu ilave edin.Ve agzini sikica kapatin.
***Kuskonmaz turşusunun yenilecek olgunluğa geldigi şöyle anlaşılır: rengi sarıya döner;uclari cabuk sararirken sap kismi sert oldugundan biraz gec sararir. Ayrıca tat, koku ve ekşilikteki değişme ile de anlaşılabilir.                  
Etiketler: edit post
0 Responses