tugba


Kurabiyelerimi yaparken genelde bayatlamayan turden yapmayi seviyorum.Mutfaktaki kurabiye tabagimin sabah kahvesinin veya bes cayinin yaninda yemek icin kurabiye dolu olmasina dikkat ederim.:)Malum bende cay veya kahveyi kuru kuru icemeyenlerdenim.Bu kurabiye tarifim ise tuzlu ,gercekten lezzetli ve kiyir kiyir agizda dagiliyor. Genellikle yiyenler hazir pastane kurabiyesi saniyor.Kurabiyeler bayatlamadan en az 1 ay dayaniyor.Tarifin eksik oldugunu dusunmeyin icerisine kabartma tozu veya karbonat konulmuyor.

MALZEMELER:
  • 1 paket (250 gr )oda sicakliginda margarin veya tereyagi
  • 1 cay bardagi siviyag
  • 1 cay kasigi tuz
  • 2 yemek kasigi toz seker
  • 2 yumurta
  • Alabildigi kadar un ( kulak memesi  kivaminda oluncaya kadar)
  • Corekotu

YAPILISI:
  1. Tum malzemeleri karistirip kulak memesi yumusakliginda bir hamur hazirlayin. 
  2. Istediginiz gibi sekil verip yaglanmis tepsiye dizin. Uzerine yumurta sarisi surup corek otu serpin. 
  3. 180 derece isitilmis firinda üzeri kizarana kadar pisirin.
NOT:Yumurtanin bir tanesinin sarisini uzerine kullandim.
Etiketler: edit post
0 Responses