Kurabiyelerimi yaparken genelde bayatlamayan turden yapmayi seviyorum.Mutfaktaki kurabiye tabagimin sabah kahvesinin veya bes cayinin yaninda yemek icin kurabiye dolu olmasina dikkat ederim.:)Malum bende cay veya kahveyi kuru kuru icemeyenlerdenim.Bu kurabiye tarifim ise tuzlu ,gercekten lezzetli ve kiyir kiyir agizda dagiliyor. Genellikle yiyenler hazir pastane kurabiyesi saniyor.Kurabiyeler bayatlamadan en az 1 ay dayaniyor.Tarifin eksik oldugunu dusunmeyin icerisine kabartma tozu veya karbonat konulmuyor.
MALZEMELER:
- 1 paket (250 gr )oda sicakliginda margarin veya tereyagi
- 1 cay bardagi siviyag
- 1 cay kasigi tuz
- 2 yemek kasigi toz seker
- 2 yumurta
- Alabildigi kadar un ( kulak memesi kivaminda oluncaya kadar)
- Corekotu
YAPILISI:
- Tum malzemeleri karistirip kulak memesi yumusakliginda bir hamur hazirlayin.
- Istediginiz gibi sekil verip yaglanmis tepsiye dizin. Uzerine yumurta sarisi surup corek otu serpin.
- 180 derece isitilmis firinda üzeri kizarana kadar pisirin.