Yemeklerimde,salatalarimda sikca kullandigim kaparinin faydalarini yazmisken ,bir de tarif eklemek istedim.Kapariyi acili sos ve tursulariniza da ekleyip tuketebilirsiniz.
MALZEMELER:
- 1 paket makarna (tercih sizin)
- 1 kase sarimsakli yogurt
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 1 yemek kasigi chili hot sos( istege bagli)
- 1 yemek kasigi ketcap
- 1 yemek kasigi siviyag
- 1 yemek kasigi kapari
- karabiber
- su
YAPILISI:
- Makarnayi kutu uzerindeki tarife gore hazirlayin.Kenara alin.
- Sarimsak katilmis yogurdu da iyice krema kivamina gelinceye kadar catalla cirpin.
- Isinmis tavaya siviyagi alin.Uzerine salca ,chili hot sos,ketcap ekleyip bir miktar suyla acarak pisirin.Diger yandan arzu ettiginiz sekilde kaparileri ( ister tane halde,ister bicakla kiyilmis halde) ekleyin.
- Bir iki turda karistirdiktan sonra damak zevkinize gore karabiber ekleyip,ocaktan alin.
- Servis tabagina once makarnayi koyun.Uzerine sarimsakli yogurt ve en uste de kapari sosunu dokup afiyetle yiyin.