Tatli seven birisi olarak en kolay tatli tarifleri her zaman favorimdir.Blogumu takip edenler irmik helvasindaki zaman tasarrufumu biliyordur:) Un helvasinda da zaman kazanmak icin suyu ve sekeri icinde eritiyorum:).Nefis bir lezzet cikiyor ortaya.Haydi tatli krizine girenler kosun mutfaga:)))
MALZEMELER:
- 1.5 su bardagi un
- 1 cay bardagi siviyag
- 1 su bardagi toz seker
- 1 su bardagi su
- 1 cay bardagi dovulmus veya kiyilmis ceviz
- Yapismaz tencereye, siviyag ve unu ekleyip, karistirin.
- Ocak isisi, en düsük isi konumunda olacak. .
- Tencerede ki un ve siviyagi, agir agir karistirarak kavurun.
- Yaklasik, 10-15 dakika sonra rengi pembelesecek.
- Karisim bir güzel karistirildiktan sonra, suyu ekleyin, iyice karistirin.
- Üzerine sekeri ekleyin seker eriyinceye kadar hizlica karistirin.
- Top top olacaktir hizlica karistirmaya devam ettikce topaklanma kaybolacak.
- Üzerine, dövülmüs ceviz içi ekleyip, karistirin.
- Helva karistirilirken tencere tabanina yapismiyorsa, kivama gelmistir.Altini kapatip, helva ilikken sekillendirin,sogumaya birakin.Afiyet olsun.