MALZEMELER:
- Arzu ettiginiz boyda tortilla (Meksika’ da mısır unu ile yapılan ekmeğe verilen ad. – Mısır unuyla yapılan tuzlu küçük krep.)
- Peynir-maydanoz , haslanmis patates vs.
- Tereyag veya siviyag
YAPILISI:
- Tortillanin her iki tarafini su ile islatip(cok fazla degil yoksa hamur olur) 2-3 dakika bekletin.
- Arzu ettiginiz ic malzemesini bir tarafina koyup diger kismi uzerine kapatin.
- Onceden isittiginiz sicak yapismaz tavaya hazirladiginiz tortillayi koyup her iki tarafini siviyag veya tereyagi ile yaglayarak kizarincaya kadar arkali onlu pisirin.
Not:Agzi acilinca hava alip kurumus tortillalari da ayni yontemle yaparak israfi onleyebiliriz.Resimdeki tortillalardan birisi oldukca kurumustu ama su an ne kadar cazip gorunuyor dimi:))))