Bu pilava cok sey yazmak isterdim ama hangi cumleler dogru tanimlar bilemiyorum bunun icin yapip yemenizi tavsiye ediyorum.Ozellikle iftar ve davet sofralarina farklilik katmak isteyenler icin gercekten guzel bir tarif.
MALZEMELER:
- 1 su bardagı pirinc (ben basmati kullandim)
- 2 su bardagı (kaynar) su
- 1 cay bardagından az siviyag
- 1 paket mantar (eger jumbo mantar kullanacaksaniz 5-6 tane yeter)
- 1 cay bardagi bezelye (ben taze kullandim,ama konserve de olur)
- 1 cay kasıgı tuz
- 1 su bardagi kasar rendesi
YAPILISI:
- Pirincin üzerine 1 tatlı kasıgı tuz serpin, pirincleri bir parmak gececek sekilde kaynar su ekleyin ve 35-40 dk. su ılınıncaya kadar bekletin.
- Mantarları yıkayın ve incecik dograyın, bir tavada 2 yemek kasıgı siviyag ile renkleri sararıncaya kadar kavurun. Mantarlar once su salacak bir sure sonra suyunu cekecektir. Pisen mantarları kenara alin.
- Islattıgınız pirinci, muslugun altında suzekten akan su berraklasıncaya kadar yikayin.
- Siviyagi hafifce kızdırın ve pirincleri ekleyin, 4-5 dk. kavurun. Mantarları ekleyin ve çok az daha kavurun.Bezelyeleri de ekleyerek 1-2 tur daha karistirin.
- Arzu ederseniz kiyilmis dereotuda ekleyebilirsiniz.
- Kaynar suyu karısıma ekleyin ve karistirin. 3 dk. hızlı ateste, daha sonra altını kısarak 10-15 dk. suyunu cekinceye kadar pisirin.
- Pilavın altını kapatınca uzerine bir pecete kapatın ve 10-15 dk. dinlendirin. Servis yapacagınız zaman karıstırıp, isiya dayanikli bir tepsi veya borcama pilavi bosaltin.
- Uzerine heryerini kaplayacak sekilde kasar rendesi serpin.
- Daha onceden isitilmis firinda kasarlar 3-4 dakika eriyip ,kizarincaya kadar pisirin.
- Firindan alip dilimleyerek sicak sicak servis yapin.
Tarif http://hunerlibayanlar.blogspot.com/ dan alinmistir.