tugba
Memleket olarak patlican yemeklerini çok sevdigimiz için, sik sik kozleme çesitleri, patlican kebabi, dolmasi,tursusu,kizartmasi v.s. yapariz. Bir de lahmacunun arasina kozlenmis patlican koyup yedigimizi soylemeden gecemiycem.Ne lezzetli olur anlatamam.Mutlaka tavsiye ederim.Muhtesem ikiliye dikkat edin bagimlilik yapmasin!!!!!:)

MALZEMELER:

  • 3 tane patlican
  • 1 kase sarimsakli yogurt
  • 300 g yagli kiyma, veya yagsiz ise kiymaniz 2 yemek kasigi siviyag ilave edin.
  • Pulbiber, tuz, karabiber
YAPILISI:
  1. Patlicanlar biçakla bir kaç yerinden delerek, bir tepsiye koyun.
  2. Üzerlerine baska bir tepsi kapatip, 250° de 40-45 dak. firinlayin. Patlicanlarin iyice yumusayip, büzülmüs olmasi gerek.Ya da microdalga firinda patlicanlari birkac yerden bicakla delip 15 dak.kozleyebilirsiniz.(Ben acil durumlarda bu yontemi kullaniyorum.)
  3. Kiyma iyice kavurun, pulbiber ekleyip, pulbiberin kokusu çikinca alti kapatip baharatlarini koyun.
  4. Patlicanlar pisince, soyup,kusbasi seklinde dograyin.
  5. Soguk patlicanlari sarimsakli yogurtla karistirip ve tuzunu ilave edin.
  6. Servis tabagina alip üzerine kiymasini dökün.Birazcikta pulbiberin renk verdigi yagindan azicik gezdirin heryerine. Yesil biberle servis yapin.
1 Response
  1. _____&&_____ Says:

    gercekten cok guzel tarıfler var.hepsınden yemek ıstıyoruuum:))