tugba
Bizim evde en sevilen pastalardan biridir ispanakli kek veya pasta.Cogu zamanda espri konusu olmustur memleket Antep olunca ''ehh bu kadar fistikli pasta ancak sizde olur ''diye.Bu zamana kadar farkli farkli tarifleri kiyaslayarak yaptim.En son sekliyle ortaya cikan tarif bu.Daha once tarif verdigim arkadaslar okuyup uzulmesin bize yanlis vermis diye '''''ASLA''''' bu tarif yakin zamanda ortaya cikti arkadaslar:)Keki de sicakken dilimlemek zorunda kalmistim ondan dolayi azicik kremasi akmis:)

MALZEMELER;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardagi toz seker
  • 1 su bardagi püre haline getirilmis ispanak (isterseniz haslayipta pure yapabilirsiniz)
  • yarim su bardagi sivi yag
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardagi un

ARA KREMASI ICIN;
  • 3 su b.süt
  • 4 çorba k.un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su b.toz şeker
  • 1 tatlı k.vanilya
UZERI ICIN;
  • 1 paket krem santi
  • 1 su bardagi süt


YAPILISI:

Yumurtayi sekerle iyice köpük köpük olana kadar cirpin.Sivi yagi,ispanak püresinide ilave edip tekrar cirpin.Unu kabartma tozunu ve vanilyayida ilave edip cirpin.Yaglanmis 26 cm lik kelepceli kaliba(eger kalibiniz yoksa ayni olculerde tepside kullanabilirsiniz) harci döküp,önceden isitilmis 170 dereceli firinda 30-40 dakika pisirin.Firindan cikan kekinizi iyice sogutun.Kekin kenar kisimlarini bicakla düzelterek kek kirintilari alip bunlari rondodan gecirin.Ara kremasini da pisirin ve ilimaya birakin.Soguyan keki ikiye kesin.Tek katina ara kremasini yayip diger yarisini üstüne kapatin.Kremsantiyi 1 su bardagi sütle cirpin ve üzerine düzgünce sürün.Rondodan gecirilmis kek kirintilarinida üzerine serpistirin ve servis yapin.
Etiketler: , edit post
0 Responses