tugba
MALZEMELER:

  • 3 tane tavuk gogus(6 sarma cikiyor)
  • 1 tane buyuk sogan
  • sogani kavuracak kadar siviyag
  • tuz,karabiber,kirmizibiber(damak tadiniza gore)

ON HAZIRLIK:
  • Tavuk goguslerimizi kesme tahtamizin uzerine aliyoruz.
  • Enlemesine ortadan ikiye kesiyoruz.(fileto yapar gibi)Yani 1 gogusten 2 sarma cikacak sekilde.
  • 3 gogusumuzu de fileto yaptiktan sonra hepsini iki tarafli tuzlayip kenara aliyoruz.
  • Tavamiza siviyagi alip isittiktan sonra yarim halka(yani once ortadan ikiye ,ikiye ayrilan soganlari tekrar ikiye bolup 1/4 sogan oluyor)dogruyoruz.
  • Guzelce soteledikten sonra baharatlarini atip altini kapatiyoruz.
  • Disinida tuzladigimiz icin soganlara tuzu cok atmayalim.

YAPILISI:
Tek tek tavuk goguslerimizi alip enlemesine soganli harcimizdan koyuyoruz.Karsilikli iki tarafini biri altta digeri ustte olacak sekilde kurdanla sabitliyoruz.
Firin kabimiza diziyoruz.1 cay bardagi suyuda tavuklarin uzerine gezdiriyoruz.400F (200 C) da gogusler pisince cikariyoruz.Yaninda pilavla servis ediyoruz.

NOT:Gorunum acisindan renkli kurdanlar hos duruyor,fakat boyasini verme olasiligi yuksek.Tecrubelerle sabittir;)Renksiz kullanmanizi tavsiye ederim.
Etiketler: edit post
0 Responses