tugba

MALZEMELER:
  • 6-7 tane patates(buyukce)
  • 1 kucuk kutu konserve bezelye
  • 1 kucuk kutu konserve misir
  • 1 kucuk kutu konserve havuc
  • 1 kucuk kase dogranmis salatalik tursusu
  • 8 yemek kasigi yogurt
  • 3 yemek kasigi mayonez(cok seviyorsaniz arttirabilirsiniz)
  • 1 cay kasiginin ucuyla kirmizi ve yesil gida boyasi(istege bagli)
  • tuz
  • birkac parca maydonoz sapi
YAPILISI:

  • Patatesleri haslayip ,soyalim ve bir catal yardimiyla damak tadimiza gore tuz atip iyice ezelim.
  • Yogurt ve mayonezi iyice krema kivamina gelinceye kadar ayri bir kapta cirpalim.
  • Bezelye,misir,havuc ve salatalik tursusunu bir kapta hazirladigimiz yogurtlu karisimdan 2 yemek kasigi kadar alip soslayalim.
  • Borcam,kelepceli kalip vs, hafifce islatip ezilmis patatesin bir kismini tabana bosluk kalmayacak sekilde yerlestirelim.
  • Uzerine ic harci yayalim.
  • En uste ise ezilmis patatesten bir avuc ayiralim(cicekleri yapmak icin)kalani ile harcimizin ustunu kapayalim.
  • Bu da bittikten sonra yogurtlu karisimi ustune iyice yayalim.
  • Buzdolabina koyalim.Cicekleri yapmaya basliyalim.
  • Ayirdigimiz bir avuc patatesi ikiye bolelim.Iki ayri renk gida boyasiyla renklendirelim.
  • Sonrada 6 kirmizi 1 yesil olacak sekilde yuvarlaklar yapalim.Cicegimizi olusturalim.Dallari icinde maydonoz sapini kesip koyalim.
  • Cok zor gelmesin sadece detayli yazdim:)
Etiketler: edit post
0 Responses