MALZEMELER:
- 6-7 tane patates(buyukce)
- 1 kucuk kutu konserve bezelye
- 1 kucuk kutu konserve misir
- 1 kucuk kutu konserve havuc
- 1 kucuk kase dogranmis salatalik tursusu
- 8 yemek kasigi yogurt
- 3 yemek kasigi mayonez(cok seviyorsaniz arttirabilirsiniz)
- 1 cay kasiginin ucuyla kirmizi ve yesil gida boyasi(istege bagli)
- tuz
- birkac parca maydonoz sapi
- Patatesleri haslayip ,soyalim ve bir catal yardimiyla damak tadimiza gore tuz atip iyice ezelim.
- Yogurt ve mayonezi iyice krema kivamina gelinceye kadar ayri bir kapta cirpalim.
- Bezelye,misir,havuc ve salatalik tursusunu bir kapta hazirladigimiz yogurtlu karisimdan 2 yemek kasigi kadar alip soslayalim.
- Borcam,kelepceli kalip vs, hafifce islatip ezilmis patatesin bir kismini tabana bosluk kalmayacak sekilde yerlestirelim.
- Uzerine ic harci yayalim.
- En uste ise ezilmis patatesten bir avuc ayiralim(cicekleri yapmak icin)kalani ile harcimizin ustunu kapayalim.
- Bu da bittikten sonra yogurtlu karisimi ustune iyice yayalim.
- Buzdolabina koyalim.Cicekleri yapmaya basliyalim.
- Ayirdigimiz bir avuc patatesi ikiye bolelim.Iki ayri renk gida boyasiyla renklendirelim.
- Sonrada 6 kirmizi 1 yesil olacak sekilde yuvarlaklar yapalim.Cicegimizi olusturalim.Dallari icinde maydonoz sapini kesip koyalim.
- Cok zor gelmesin sadece detayli yazdim:)