tugba
MALZEMELER:
  • ½ bardak un
  • ½ bardak irmik
  • ½ bardak seker
  • ½ bardak sıvı yag
  • ½ bardak yogurt
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 cay bardagi pekmez (arzuya gore)
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • badem(kabuklari soyulmus,ikiye bolunmus)arzu gore dekoratif olarak uzerine dizilebilir
SERBETI
  • 2 bardak seker
  • 2 bardak su
  • yarim limon suyu

YAPILISI:




Bir cukur kap icinde malzemelerin hepsi konulup iyice karistirilir. Bu karısım yaglanmıs tepsiye bosaltılarak onceden iyice isitilmis fırına (170 C )surulur. Kızarıncaya kadar pisirilir. Uzerine önceden hazırlanmıs serbeti dokulur.

Serbetin hazırlanması; 2 bardak su, 2 bardak seker ve limonun suyu kıvam haline gelinceye kadar kaynatılır.

NOT:Ister cay bardagi ,ister su bardagi miktari size kalmis ama onemli olan butun olcunun ayni bardak olmasi.

Etiketler: edit post
0 Responses