MALZEMELER:
- ½ bardak un
- ½ bardak irmik
- ½ bardak seker
- ½ bardak sıvı yag
- ½ bardak yogurt
- 3 adet yumurta
- 1/2 cay bardagi pekmez (arzuya gore)
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- badem(kabuklari soyulmus,ikiye bolunmus)arzu gore dekoratif olarak uzerine dizilebilir
- 2 bardak seker
- 2 bardak su
- yarim limon suyu
YAPILISI:
Bir cukur kap icinde malzemelerin hepsi konulup iyice karistirilir. Bu karısım yaglanmıs tepsiye bosaltılarak onceden iyice isitilmis fırına (170 C )surulur. Kızarıncaya kadar pisirilir. Uzerine önceden hazırlanmıs serbeti dokulur.
Serbetin hazırlanması; 2 bardak su, 2 bardak seker ve limonun suyu kıvam haline gelinceye kadar kaynatılır.
NOT:Ister cay bardagi ,ister su bardagi miktari size kalmis ama onemli olan butun olcunun ayni bardak olmasi.