tugba

MALZEMELER :
  • Sogan
  • Süt
  • Zeytinyagi
  • Limon Suyu
HAZIRLANISI:

Özellikle izgara yapilacak etleri, 24 saat kadar önce, yumusamasi için süt ve zeytinyagina, güzel kokmasi ve tat almasi için sogana yatirmak gerekir.

Bu karisim istediginiz lezzete göre ayarlanabilir. Sadece zeytinyagi kullanabileceginiz gibi, süt agirlikli olmak üzere, süt-zeytinyagi karisimina yatirabilirsiniz.

Soganlar tercihe göre yuvarlak halkalar halinde dogranabilir ya da rendelenerek, süt-zeytinyagi karisimina katilabilir.

Çokça yapilan bir hata, etlere kekik ve diger baharatin pisme öncesi konmasidir. Bu tür baharatlar pisme tamamlanmadan 5-10 dakika önce kullanilir. Terbiyeye konmaz. Unutmayiniz.
0 Responses