tugba
Hepimizin olmustur mutlaka buzdolabinda 1 domates.1 biber ,biraz yesillik kaldigi zamanlar.Bunlarin bir hal caresine bakip alisverise oyle gidelim diye ugrasirken cok ta aciktigimiz bir gunde elimde olanlarla yaptim bu yemegi.Fakat siz malzemeyi arttirarak daha fazla yapabilirsiniz.Begeneceginizi umuyorum.Simdiden afiyet olsun……..




MALZEMELER: ( 7 tane kucuk patates icin)

  • 7 tane kucuk boy patates
  • 3 yemek kasigi kiyma
  • Yarim sogan
  • Orta boy yesil biber
  • Tuz karabiber kirmizi biber
  • Siviyag

SOSU ICIN:

  • 2 domates
  • 2 dis sarimsak
  • 1 yemek kasigi siviyag

ON HAZIRLIK :

Once patatesleri soyup alttan ve ustten tepsimize oturacak sekilde kesiyoruz.Meyve oyacagi ile iclerini oymaya basliyoruz.Hepsini bitrdikten sonra tavaya yagimizi koyup her tarafini kizartiyoruz. Cevresinden kestigimiz parcalarida kizartip bir kenara aliyoruz.




ICININ HAZIRLANMASI:
Tavaya yagimizi alip isitiyoruz.Yemeklik dogradigimiz soganlari biraz kavruduktan sonra,kucuk kucuk dogradigimiz yesil biberi tavaya koyup biraz daha kavuruyoruz.Uzerine kiymayi ekleyip rengi degisene kadar kiymayi pisiriyoruz.(Ben icine oydugumuz patateslerin icinden cikanlari kucuk kucuk dograyip ekledim israf olmasin diye) Tuz,karabiber,kirmizi biberini alisik oldugumuz tamak tadimiza gore arttirip azaltabiliriz.



SOSUN HAZIRLANMASI :

Domateslerin kabuklarini soyup yemeklik dogruyoruz.Tavaya 1 yemek kasigi siviyagi koyup isitiyoruz .Icerisine ister kucuk kucuk dogranmis ister sarimsak ezeceginde ezilmis sarimsagi ekleyin.Hemen yanacagi icin birkez karistirip domatesleri ekleyin.Domatesler suyunu salinca ve pisince ocaktan alin.


YAPILISI :

Kizarttigimiz patatesleri isiya dayanikli bir tepsiye diziyoruz.Hazirladigimiz icten tatli kasigi yardimiyla tika basa olmayacak sekilde dolduruyoruz kapaklarini kapatiyoruz . Domates sosunuda hepsinin uzerinde gezdirerek dokuyoruz.Ve 1 cay bardagi sicak suyu tepsinin heryerine gezdirip ekliyoruz.185 C (370 F) de isittigimiz firina koyup suyunu cekene kadar pisiriyoruz.



0 Responses