tugba
Genelde tüm annelerin sikayet ettigi konularin basinda gelir çocugunun yemek yememesi. Otoriter bir sesle çocugu önündeki tabagi bitirmeye zorlamak ya da anlayisli ve sevecen davranmak; bunlarin hiç birisi, "yemek" söz konusu oldugu zaman çocugunuzun üzerinde etkili olmayabilir. Küçük yaslarda elde edilen beslenme aliskanliklarinin onun ileriki yaslarinda vücut yapisi ve sagligi üzerinde etkili olacagini düsünürsek, bu durumu ciddiye almaniz elbette ki kaçinilmaz. Fakat klasik yöntemleri uygulayarak çocugunuz üzerinde baski kurmak yerine, yemek yemeyi sevmesi hatta bundan keyif almasi için küçük hilelere basvurabilirsiniz:)

Yemekleri tabaga azar azar koyarak, çocugunuzu önündeki tepeleme tabagi bitirme stresinden arindirmali, daha fazla istemesine firsat tanimalisiniz. Böylece çocuk, kontrolün kendi elinde oldugu hissine kapilir.

Genellikle canli renkler çocuklarin ilgisini çeker. Bu nedenle yemekleri renklendirmekte, sebzeleri rengi canli kalacak sekilde pisirmekte fayda vardir. Sebzeler pisirilirken az miktarda limon suyu ya da sirke eklemek, renklerinin daha güzel görünmesini saglayabilir. Ayrica desenli, renkli tabaklarda yapilan servis de, çocugun ilgisini masada tutmak ve istahini arttirmak açisindan yararlidir.Her anne kendi zevkine gore cocuguna yemegini sunacagindan resimsiz yayinlayip annemizin yeteneklerinide ortaya cikarmayi planliyorum.Ilk tarifimizle baslayalim.

UÇ RENKLI MAKARNA

Makarna, çocuklarin en sevdigi yiyecekler arasinda gelir. Dolayisiyla makarnayi, sebze, tavuk, et, kiyma gibi, çocugunuzun yemesini istediginiz besinlerle hem renklendirebilir hem de çocugun saglikli bir ögün geçirmesini saglamis olursunuz.

MALZEMELER:

  • 1 paket renkli makarna
  • 1 cay bardagi bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1/2 kirmizi iri dolmalik biber
  • çok az zeytinyagi
  • tuz

YAPILISI:

Bezelye, havuç ve dolmalik biberi dograyip, az suda haslayin. Baska bir tencerede paketteki pisirme talimatina göre makarnayi haslayin ve süzün.(Dersimiz mutfak bilgisi kategorisinden makarna neyi sever?aciklamasina gore daha lezzetli makarna haslayabilirsiniz.)Daha sonra, tencereye biraz zeytinyagi koyun ve makarnayla birlikte sebzelerle karistirin. Renkli makarnaniz hazir.Yogurt,domates sosu vs.yazmiyorum cunku hepsi karisinca cocugu cezbedecek goruntu ortadan kalkacaktir.
Etiketler: edit post
0 Responses