tugba

Evde surekli bulundurdugum petibor biskuvileri cesit cesit pasta ,tatli yapiminda kullanmak kisitli zamanlarda gercekten iyi bir kurtarici oluyor.Bu pastayida sofra dergisinde gormustum ama bir turlu yapmak nasip olmamisti.Gecenlerde esimin arkadaslarina yaptigim bu pastayi tiramisu zannedip yemisler:)Ozellikle iftardan sonrada tuketilebilecek hafif ve lezzetli bir pasta.

MALZEMELER:

Tabanı Icin:

  • 2 paket petibor biskuvi
  • 2 yemek kasigi kakao
  • 100 gr eritilmis tereyagı
  • 2 cay bardagı sut
  • (tatlı seviyorsanız 2 yemek kasigi seker)

Muhallebisi Icin:

  • 1 litre sut
  • 2 yemek kasigı mısır nisastası(benim misir bitmisti bugday nisastasi koydum)
  • 2 yemek kasigı pirinc unu
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kasigı tereyagı
  • 7 yemek kasigı şeker

Uzerine Serpmek Icin :

  • Kakao

YAPILISI:

  1. Biskuvileri elinizde kırın ve genis bir kaba alın. Diger malzemeleride ekleyerek iyice karisana kadar yogurun.
  2. Orta boy bir cam tepsiyi ıslatın, yaptıgınız biskuvili hamuru, bastırarak tepsiye doseyin.
  3. Muhallebi malzemelerini pisirmeye baslayın, koyulasınca ocaktan alın, biskuvili tabanın uzerine dokun.
  4. Henuz sıcakken uzerine bolca kakao serpin, iyice sogutup servis edin.
Etiketler: edit post
0 Responses