Zahmetli gibi gorunsede aslinda kolay bir tatli.Disardan yemek,tatli vs.yemegi cok sevmedigim icin kendin pisir kendi ye oluyor bizim evde.Gonul rahatligiyla ,mis gibi tereyagi kokusunu alarak yedigim tatliyi butun halde resimlemek zorundaydim,ins bir daha ki seferi bol resimli eklerim.
MALZEMELER:
- 1 paket hazir baklava yufkası(4 numara)
- 1 kg. baklavalık margarin veya tereyağı(ben tereyagi kullandim)
- 850 gr. toz şeker
- 500 gr. su
- 4-5 damla limon
- 300 gr. çekilmiş ceviz içi veya fıstık (ben 1 buyuk boy corba kasesi ceviz kullandim)
SERBETI:
- 500 gr. su 850 gr. toz şeker ve 4-5 damla limon sıkarak bir tencerede kaynatın.
- Şerbet iyice köpürüp kaynadıktan sonra 5-10 dk. daha kaynatıp kepçeyle şerbeti damlatın.
- Kepçeden damlayan şerbetin biraz uzayarak damlamasına dikkat edin.
- Hazırladığınız sıcak şerbeti, kepçeyle fırından çıkan sıcak tatlının üzerine gezdirerek dökün.
HAZIRLANISI:
- Yufkanızı düzgün ve yatay şekilde tezgah üstüne açın.
- Yufkanın üzerine oklavanızı koyup tek yufka yaprağı ayırarak iç malzemeyi yufkaya oklava uzunluğunda yayın ve yufkayı oklavaya sarın.
- Oklavadan yufkayı çıkartıp burgu şeklinde yufkayı burun ve tepsiye dizip 5 cm büyüklüğünde dilimleyin.
- Bu işlemi tepsiniz dolana kadar devam edin.
- Eritilmiş ılık 1 kg yağı tepsinin her tarafına gelecek şekilde gezdirerek dökün.
Önceden ısıtılmış 200 C fırında 35-40 dk. pişirin. Pişirme esnasında dikkat edilecek husus; tatlıların altı ve üstü aynı renkte pişmesi gerekir. Tatlı piştikten sonra tepsi içindeki kalan yağ iyice süzülmelidir. Tatlı pişerken hazırlamış olduğunuz sıcak şerbeti tatlı fırından çıkınca kepçe ile tepsinin her tarafına gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın.