Once piknik alani secilir,mangal kurulur ve ates yakilir:) diye uzun uzun anlatmiyorum.Caniniz kebap istiyor ,fakat ya hava kotu yada goze alamiyorsaniz piknige gitmeyi size lezzetli bir alternatif.Sicak sicak ekmek arasina cekin,yaninada bol kopuklu ayran gelde yeme canimmm:)
MALZEMELER:
MALZEMELER:
- Kuzu yada dana eti (parca et,tercihen kebaplik dogranmis)
- Domates,yesil biber (aralarina dizmek icin)
- Karabiber,tuz,kekik,1 yemek kasigindan az salca,siviyag
- cop sis
- folyo veya firinda sebze pisirme torbasi
- Kebaplik dogranmis etleri karabiber,tuz,kekik,salca ve siviyag ile harmanladiktan sonra kenara aliyoruz.
- Domates ve biberleri de sise gececek sekilde dogruyoruz.
- 2 et,1 domates veya biber seklinde sislerimize diziyoruz.
- Bu islem bittikten sonra her sisi tek tek folyoyla her yerini sikica kapatip sariyoruz.
- Firin kabina dizip onceden isitilmis 450 F (230 C yaklasik) 45 dakika pisiriyoruz.
- Ara folyoyu ucundan acip kontrol edebilirsiniz.Her firinin pisirme ayari farkli oldugu icin yinede kontrol edip etler pisince yemegin hazir oldugunu anlayabilirsiniz.
dumansiz mangal mi???tam benlik bu.cunku burda mangal yakmak problem oluyor:((cok leziz gorunuyor..