tugba
Once piknik alani secilir,mangal kurulur ve ates yakilir:) diye uzun uzun anlatmiyorum.Caniniz kebap istiyor ,fakat ya hava kotu yada goze alamiyorsaniz piknige gitmeyi size lezzetli bir alternatif.Sicak sicak ekmek arasina cekin,yaninada bol kopuklu ayran gelde yeme canimmm:)


MALZEMELER:
  • Kuzu yada dana eti (parca et,tercihen kebaplik dogranmis)
  • Domates,yesil biber (aralarina dizmek icin)
  • Karabiber,tuz,kekik,1 yemek kasigindan az salca,siviyag
  • cop sis
  • folyo veya firinda sebze pisirme torbasi
YAPILISI:
  1. Kebaplik dogranmis etleri karabiber,tuz,kekik,salca ve siviyag ile harmanladiktan sonra kenara aliyoruz.
  2. Domates ve biberleri de sise gececek sekilde dogruyoruz.
  3. 2 et,1 domates veya biber seklinde sislerimize diziyoruz.
  4. Bu islem bittikten sonra her sisi tek tek folyoyla her yerini sikica kapatip sariyoruz.
  5. Firin kabina dizip onceden isitilmis 450 F (230 C yaklasik) 45 dakika pisiriyoruz.
  6. Ara folyoyu ucundan acip kontrol edebilirsiniz.Her firinin pisirme ayari farkli oldugu icin yinede kontrol edip etler pisince yemegin hazir oldugunu anlayabilirsiniz.








Etiketler: edit post
1 Response
  1. _____&&_____ Says:

    dumansiz mangal mi???tam benlik bu.cunku burda mangal yakmak problem oluyor:((cok leziz gorunuyor..