tugba
MALZEMELER:
  • 1 paket makarna
  • 4 yemek kasigi kiyma
  • 1 orta boy sogan
  • 1 yesil biber
  • 1 kirmizi biber
  • 2 domates
  • yarim demet maydanoz(istege bagli)
  • 1 yemek kasigi salca(tepeleme olmayacak)
  • 2 yemek kasigi siviyag
  • tuz
  • karabiber
YAPILISI:
  1. Makarnayi paket uzerinde yazan pisirme talimatina gore pisiriyoruz.
  2. Tavaya siviyag koyup isitiyoruz.Yemeklik dogranmis soganlari,yesil biberi, kirmizi biberi soteliyoruz.Renkleri degisince kiymayi ekleyip iyice pisiriyoruz.
  3. Domatesi rendeleyip icerisinde salcayi iyice ozlestiriyoruz.(karistiriyoruz)
  4. Kiymanin uzerine aktariyoruz.
  5. Dogal olarak sebzelerde kiymada suyunu salicagindan bir muddet daha pisirmeye devam ediyoruz.
  6. Sosumuz suyunu cekince (tabiki iyice yanacak seviyede almayalim ocaktan) tuzunu,karabiberinide ekleyip ocaktan aliyoruz.
  7. Haslayip suzdugumuz makarnalarin uzerine sosumuzu dokuyoruz.Guzelce karistiriyoruz.
  8. Maydanozu kiyip ister en son sosa ekleyip pisirin bir kac dakika.
  9. Veya tazeligini korusun istiyorsaniz servis yaparken uzerine serpebilirsiniz.
Etiketler: edit post
0 Responses