MALZEMELER:
- 1 paket makarna
- 4 yemek kasigi kiyma
- 1 orta boy sogan
- 1 yesil biber
- 1 kirmizi biber
- 2 domates
- yarim demet maydanoz(istege bagli)
- 1 yemek kasigi salca(tepeleme olmayacak)
- 2 yemek kasigi siviyag
- tuz
- karabiber
- Makarnayi paket uzerinde yazan pisirme talimatina gore pisiriyoruz.
- Tavaya siviyag koyup isitiyoruz.Yemeklik dogranmis soganlari,yesil biberi, kirmizi biberi soteliyoruz.Renkleri degisince kiymayi ekleyip iyice pisiriyoruz.
- Domatesi rendeleyip icerisinde salcayi iyice ozlestiriyoruz.(karistiriyoruz)
- Kiymanin uzerine aktariyoruz.
- Dogal olarak sebzelerde kiymada suyunu salicagindan bir muddet daha pisirmeye devam ediyoruz.
- Sosumuz suyunu cekince (tabiki iyice yanacak seviyede almayalim ocaktan) tuzunu,karabiberinide ekleyip ocaktan aliyoruz.
- Haslayip suzdugumuz makarnalarin uzerine sosumuzu dokuyoruz.Guzelce karistiriyoruz.
- Maydanozu kiyip ister en son sosa ekleyip pisirin bir kac dakika.
- Veya tazeligini korusun istiyorsaniz servis yaparken uzerine serpebilirsiniz.