tugba

MALZEMELER

  • 250 gram tereyag/margarin(1 paket)
  • 1,5 cay bardagı zeytinyagi
  • 1 yumurta (sarısı içine, beyazı üzerine)
  • 3 caykasigi tuz
  • 3 tatlı kasıgı seker
  • 1 cay bardagı yogurt
  • 2 cay kasıgı mahlep
  • 2 yemek kasıgı sirke
  • Aldıgı kadar un
  • Susam

YAPILIŞI
Bütün malzemeler karıştırılarak, bir hamur elde edilir. Hamurdan küçük küçük halkalar yapılır ve önce yumurtanın akina sonra da susama bulanarak fırına verilir. Susamlar kızarana kadar pişirilir.Ben susamlari cok kizarmis sevmedigim icin beklemeden firindan aldim.Eger ayni gun bitmezse dolabinizda en az 2 hafta saklayabilirsiniz.Yemeden once onceden isinmis firinda biraz bekletirseniz taptaze olacaktir.

Etiketler: edit post
0 Responses