tugba


PANDISPANYASI ICIN:
  • 4 adet orta boy yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 150 gr sütlü çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
ARA KREMASI ICIN:


  • 1 su bardagi hindistan cevizi rendesi(ben taze hindistan cevizi rendeledim)
  • 2 yemek kasigi hindistan cevizi sutu(aroma versin diye ekledim )
  • 1 paket toz kremşanti
  • 2 adet muz
UZERI ICIN:

  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 2 paket toz krem şanti
  • 10 adet kiraz şekerlemesi
  • çikolata parçacıkları
  • uzeri icin antep fistigi




YAPILISI:

Pandispanyamızı 1 gün önceden hazırlayalım.
Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
20 cm 'lik yuvarlak kelepçeli kalıbımızı yağlayalım.
Yumurta ,şeker ve vanilyayi birlikte çırpmaya başlayalım. Ayrı bir kaba unu,kabartma tozunu ve kakaoyu eleyelim. Çikolatamızı benmaride eritelim. Çırptığımız yumurtalı karışıma eritilmiş çikolatamızı ilave edelim ve çırpmaya devam edelim. Şekerin iyice erimesi gerekmektedir. Bu sırada yoğurdumuzu ekleyip çırpalım, sıvı yağı ekleyip çırpalım. Hazırladığımız unlu karışımı ilave edip tekrar yavaş yavaş çırpalım.
Ve hazırladığımız karışımı kalibimiza bosaltalim. Tel ızgaranın üzerinde dengelice kalıbımızı yerleştirip yaklaşık 1 saat pişirelim. Piştikten sonra tezgahta soğutup fırının içerisinde saklayalım.
Ertesi gün iç ve dış kremayı ayrı ayrı kaplarda çırparak hazırlayalım. 1 su bardağı hindistancevizi rendesi ile 1 paket kremşantiyi çırpıp buzdolabına kaldıralım. 2 paket kremşanti ile 2 su bardağı sütü kaldırıp buzdolabına kaldıralım.
Pandispanyamızı üçe bölelim. Herbir katına hindistan cevizi kremasını sürelim ve muzları yerleştirelim. İlk önce tek kat sıvayıp buzdoloabına kaldıralım. 10 dakika beklettikten sonra ikinci katı sıvayalım. Kalan kremayı sıkma torbasına koyalım ve 10 dakikalığına buzdolabına kaldıralım. Pastamızı kremşanti ile sıvayalım.
Cikolatalarimi pastamızın etrafına elimizle dikkatlice sıvayalım. Özellikle bu işlemi döner pasta standında yaparsanız daha kolay yaparsanız ama ben genis bir tepsi icerinde yaptim. Birde bu işlemi yaparken elimizin altına tabak yerleştirirsek dökülenler toplanır ve tekrar kullanılabilir.
Dolaptan sıkma torbamızı çıkaralım ve pastanın etrafına bolca antep fistigi serptikten sonra 10 tane yuvarlak şekil sıkalım.Aslinda bundan sonrasi size kalmis.Caniniz nasil istiyorsa oyle yapabilirsiniz. 10 yuvarlagin üzerlerine birer adet kiraz şekerlemesi yerleştirelim.

Pastamız hazır..buzdolabında 1-2 saat bekletmeniz yeterli olacaktır..
NOT:Pastacikiz da gormustum bu tarifi ve ben bazi degisiklikler yaparak pastami hazirladim.

Etiketler: edit post
0 Responses