tugba

MALZEMELER
1 kg süt
5 çorba kaşığı dolusu un.
10 çorba kaşığı şeker
1 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
1 vanilya
2 paket petibor sade biskuvi
2 cay bardagi dovulmus ceviz


CIKOLATA SOSU

1 kg süt
5 yemek kasigi tepeleme kakao
12 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı un
2 yumurta
1 vanilya
2 yemek kasigi margarin yada tereyagi


SOSUN HAZIRLANISI:


Malzemelerin hepsini margarin ve vanilya haric kariştırip muhallebi gibi pişirelim.Sonra margarin ve vanilyayi ekleyip margarin eriyinceye kadar karıştıralim.Ocaktan alip ilimasi icin bekleyelim.

YAPILIŞI:Soguk sutun icerisine un,seker ve yumurtayi koyup karistiralim ocaga koyalim muhallebi kivamina geliceye kadar pisirip indirmeye yakin vanilya ve limon kabugu rendesini ekleyelim.Biraz daha pisirdikten sonra altini kapayip ilimaya birakalim.Diger tarafta cukur bir kap icerisinde biskuvileri kiralim.Kirma isi bittikten sonra dovulmus cevizleri ekleyip karistiralim.Ilimaya biraktigimiz muhallebiyide biskuvili karisima ekleyip istedigimiz sekildeki kaba koyalim.1 saat kadar buzdolabinda bekletelim,daha sonra servis yapacagimiz tabak yada servis tepsisine ters cevirelim.Uzerine ilimis olan cikolata sosumuzu gezdirelim ve cevizle susleyelim (istersek hindistan cevizide serpistirebiliriz) ister tekrar buzdolabina koyup yiyecegimiz zaman cikaralim ister hemen yiyelim bize kalmis artik...





Etiketler: edit post
0 Responses