tugba

MALZEMELER:
150 gr margarin veya 1+1/4 stick butter
1,5 su bardagi su
1 su bardagi un+1 yemek kasigi un
4 adet yumurta
1 yemek kasigi irmik
1 kasik seker,1 tutam tuz

SERBETI ICIN:
5 su bardagi toz seker
4 su bardagi su,
yarim limon

YAPILISI: Once bir tencereye sekerimizi
suyumuzu yarim limonumuzu koyup kaynatiyoruz serbetimiz kivamini alinca sogumaya birakiyoruz. Ayri bir tencereye 150gr margarinimizi ve 1,5 su bardagi suyumuzu, sekerimizi ve tuzumuzu koyup ocakta kaynatiyoruz daha sonra unumuzu ilave edip hizli bir sekilde karistirarak hamurumuzu elde ediyoruz ocakta 10-15 dakika pisirip ocaktan alip irmigimizi ilave edip hamurumuzu sogumaya birakiyoruz.

Hamurumuz soguyunca yumurtalarimizi kirip karistiriyoruz yalniz yumurtalari kirdiktan sonra hamurun kivami daginik bir hamur halini aliyor 10 dakika kadar çirpmaya devam ettiginizde hamurunuz kivamini alacaktir. Daha sonra hamurumuzu varsa tulumba tatlisi kalibina doldurun bende yoktu ben kremsanti sikma kalibimi kullandim ucuna tirtikli uç takmayi unutmayin.Derin bir tencere yada tavaya bolca sivi yag koyup içine küçük boyda hamurlari sikip pembelesene kadar kizartin.Kizaran hamurlari soguk serbetin içine alip fazla bekletmeden servis tabagina alin.Isterseniz kaymakla (bana sorarsaniz dondurmayla:) servis edebilirsiniz afiyet olsun.
NOT:önemli nokta yagin soguk olmasi gerekiyor
Serbetin koyu olmasi gerekiyor.



Etiketler: edit post
0 Responses