MALZEMELER
HAMURU ICIN:
3/4 cup su
1 yemek kasigi siviyag
1 yemek kasigi seker
1,5 cay kasigi tuz
1 yemek kasigi dry milk(koymasakta olur)
2 +1/4 cup un
1 cay kasigi active dry yeast(kuru maya)
YAPILISI:
Ilk once yogurma kabina sivilardan baslayarak koyuyoruz.Sirasiyla su,siviyag,seker,tuz,un, en son olarak mayamizi ekliyoruz.yogurma kabini makinamiza yerlestiriyoruz.Pizza dough kisminda 55 dak yogurmaya birakiyoruz.
UST MALZEMELER:
ketcap
sucuk
mantar
yesil biber
domates
dilimlenmis siyah ve yesil zeytin
kasar rendesi
kekik
NOT:(ISTEGIMIZE GORE MALZEMELERI AYARLAYABILIRIZ)
YAPILISI:
Ekmek makinamizda yogurdugumuz pizza hamurumuzu pizza tabanimiza aliyoruz ve elimiz hafif sivi yaga batirarak pizza tabani buyuklugunda uzerine basarak genisletiyoruz.Uzerine kenar kisimlarindan 1 parmak kalacak sekilde icerden baslayarak ketcap sivayip(icerisine azicik kirmizi biber koydum aci sevenlere tavsiye ederim acili bir pizzaniz olacak) kasar rendemizi koyuyoruz.Diger malzemelride istedigimiz sekilde dizip onceden isttigimiz 425 F/218 C de 20 dakika hamurumuz altin rengi alincaya kadar pisiriyoruz.