tugba

MALZEMELER

4 yumurta

8 yemek kasigi seker

8 yemek kasigi un

1 paket kabartma tozu

yarim cay bardagi siviyag

KREMASI ICIN

1 cay bardagi soguk sut

1 paket krem santi

YAPILISI

Yumurta ve sekeri kopuk kopuk oluncaya kadar cirpalim.Siviyagini ekleyelim.Eledigimiz unun icerine kabartma tozununu da ekleyip birlikte karisimimiza ekleyelim.Yaglanmis unlanmis ya da yagli kagit serilmis tepsimize bosaltalim.170 derece de 30-35 dakika pisirelim.Bir kurdan yardimiyla ic kismin pisip pismedigini kontrol edelim.Daha sonra hazirladigimiz kremayi kekimizin arasini keserek bir miktar icine surelim ve istedigimiz meyvelerden dizelim, kalaninida heryerine surerek istedigimiz meyvelerle susleyelim.

NOT:Kek firindayken ilk 20 25 dak firinin kapagini acmayalim.Kekimizin kabarmasini engelleriz.

Etiketler: edit post
0 Responses