tugba


MALZEMELER:
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda cirpalim)

4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu

KREMASI ICIN:
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
4,5 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
1-2 muz
hindistan cevizi ya da dövülmüş ceviz


KEK HAMURUNUN HAZIRLANMASI:

4 yemek kaşığı toz şeker ve 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpalim. Ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ve 1 paket kabartma tozunu karıştıralim.Bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpalim. Yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave ettikten sonra unu da ekleyerek yavaşça çırpalim.karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayalim. (karışım çok azmış gibi gelebilir ama merak etmeyin bir yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıdın tamamına karışımı yayalim.) önceden ısıtılmış 170C fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirelim. (bu işlem kısa sürede olduğu için keki bırakıp gitmeyin.) kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin. (çok sıkı sararsanız kek yırtılır)

KREMANIN HAZIRLANISI:

3 yemek kaşığı unu, 4,5 yemek kaşığı toz şekeri, 2 yumurtayı küçük boy tencerede karıştıralim. soğuk sütü üzerine yavaş yavaş ekleyip devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirelim. Oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak hafif ılınmasını sağlayın. (çok soğuk olmasın).Iliyinca ruloyu acip üzerine bolca kremadan sürelim. (yaklaşık üçte ikisini içine sürmelisiniz)kekin genişliğine göre ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyup ve keki iki defada rulo haline getirelim. (krema yanlardan taşacak, kaşıkla alıp üzerine sürün) rulonun etrafına kremadan sürelim.üzerine isteğe göre dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi serperek buzdolabinda 1-2 saat bekletip servis yapalim.
NOT:1)Bu tarifi portakalagacindan alip denemistim,cok guzel oldu ve bloguma koymak istedim.
2) Yagli kagit bulamadigim icin folyo kullandim.

Etiketler: edit post
0 Responses