tugba

MALZEMELER
1 paket yasmaya veya 2 yemek kasigi kurumaya
2 su bardagi ilik süt
1/2 çay bardagi sivi yag
1 yumurta,seker ve tuz
alabildigi kadar un

Kiymali harç için:

3 tane sivri biber
3 orta boy kuru sogan
2 tane domates
250 gr. kiyma
2 çay kasigi tuz
1 çay kasigi karabiber,toz kirmizi biber
üzeri için 2 yumurta sarisi




YAPILISI:

Yogurma kabina sütü,mayayi, yagi,1 yumurtayi koyup karistiralim.
tuzu sekeri ve ununu yavas yavas ilave edip,hamur kulak memesi kivama gelinceye kadar un ekleyip karistirmaya devam edelim.
Istenen kivama geldiginde bir müddet daha yogurup üzerini bir bezle örtüp mayalanmaya birakalim.
Harci için, tavaya sogani yemeklik dograyip kavurduktan sonra kiymayi ilave edip kavurmaya devam edin. Minik dogranmis biberleri sonra da domatesleri ilave edelim, tuzunu ve karabiberi ekleyip sogumaya birakalim.
Mayalanmis hamurdan parçalar koparip elimizle pide sekli verelim veya merdaneyle uzun pide seklini verip tepsiye dizelim.içine sogumus harci paylastiralim.
Üst kenarlarina yumurta sarisi sürdükten sonra 15 dakika kadar mayalandiralim.
180 derecelik önceden isitilmis firinda üzerleri kizarana dek pisirelim.Afiyet Olsun.






Etiketler: edit post
0 Responses