MALZEMELER:
1 su bardagi haslanmis nohut
1 su bardagi ince bulgur
1 kuru sogan
3-4 tane yesil sogan
yarim demet maydanoz
1 havuc
SOSU ICIN:
4 yemek kasigi zeytin yagi
Yarim yemek kasigi sumak
1 limonun suyu
tuz ,karabiber, pulbiber
YAPILISI:
Nohutlari haslayip suzun.Ayri bir yerde ince bulguru sicak suyla islatin.Islanmis bulgura nohutlari ekleyin.Kuru sogani yemeklik dograyip az bir siviyag da kavurun.Icine rendelenmis havucuda ekleyip biraz daha kavurun.Kavurdugunuz sogan ve havucu ,dogranmis yesil sogan ve maydanoz ile birlikte nohutlu karisima ekleyin.Sosu da hazirlayip salataya dokun.
(Ben sosu kucuk bir kavanozda calkalayarak karistirdim,eger eksisi az gelirse istege gore arttirilabilir.)