Feslegen ,nane ve maydonuzun muhtesem uclu olusturdugu kokusuyla istah acan bu makarnayi denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
Makarnayi haslanmasi icin ocaga koyuyoruz.Diger yandan 4 tane yesil sogani ince ince kiydiktan sonra siviyagda sotelemeye basliyoruz.Yesil biberleride kiyip ekliyoruz.Kabuklari soyulmus domatesleride kup kup dograyip tavaya ekliyoruz.1 yemek kasigi salcayida ekleyip domatesler pisinceye kadar bekliyoruz.Pistikten sonra tuz ve karabiberini damak tadimiza gore ayarliyoruz.Ayri bir yerde geriye kalan taze soganlari ,feslegeni,naneyi ve maydonozu iyice kiyiyoruz.Pisen makarnamizi suzuyor ve servis tabagina aliyoruz.Uzerine domatesli sosumuzu en uste de kiydigimiz yesilliklerimizi serpiyoruz.
MALZEMELER:
- 1 paket makarna
- 3 domates
- 1 aci yesil biber
- 1 yemek kasigi aci biber salcasi(tepeleme olmayacak sekilde)
- 7-8 tane taze sogan
- 1 tutam taze feslegen
- 1 tutam taze nane
- 1 tutam maydonoz
- siviyag
- tuz,karabiber
Makarnayi haslanmasi icin ocaga koyuyoruz.Diger yandan 4 tane yesil sogani ince ince kiydiktan sonra siviyagda sotelemeye basliyoruz.Yesil biberleride kiyip ekliyoruz.Kabuklari soyulmus domatesleride kup kup dograyip tavaya ekliyoruz.1 yemek kasigi salcayida ekleyip domatesler pisinceye kadar bekliyoruz.Pistikten sonra tuz ve karabiberini damak tadimiza gore ayarliyoruz.Ayri bir yerde geriye kalan taze soganlari ,feslegeni,naneyi ve maydonozu iyice kiyiyoruz.Pisen makarnamizi suzuyor ve servis tabagina aliyoruz.Uzerine domatesli sosumuzu en uste de kiydigimiz yesilliklerimizi serpiyoruz.