tugba

Bunun ne oldugu konusunda epey yorum yapildi ve bende cok eglendim:)Kim bilir siz ne dusundunuz? Lezzetine bayilacaginiz ve her yediginizde "yok canim karpuz degildir?" diye soyleneceginiz bir recel cesiti.Huzurlarinizda KARPUZ RECELIIII:)



MALZEMELER:

  • 10 su bardagi karpuz kabugu
  • 8.5 su bardagi seker
  • 4 su bardagi su
  • 1 adet çubuk tarçin

YAPILISI:
Kirmizi, bol sulu ve kalin kabuklu bir karpuz alinir. Karpuz dilimlenir fakat yarim santimlik kirmizilik birakilarak dilimlenir. Kabuklar 2.5 cm lik küpler halinde kesilir ve dis yesil kisim soyulur. Yesil kismindan temizlenen kabuklar tencereye alinarak üzerini gececek kadar suyla doldurulur ve 15 dk kaynatilir. Haslanip yumusayan kabuklar süzgece alinarak soguk sudan geçirilir ve süzüldükten sonra cam kaba bosaltilarak buzdolabinda 20 dk soklanir. Bu arada seker ve su kisik ateste arada bir karistirilarak eritilir. Serbet koyulasmaya baslayincaya kadar (10 dk yaklasik) kaynatilir ve kabuklar içine atilir. Kaynama 2 dk sonra yeniden baslar. Bu sekilde yaklasik 45 dk kaynatilir ve koyulasmaya basladiginda 1 tatli kasigi limontozu ya da 1 limon suyu sikilarak eklenir. Son olarak 5 dk daha kaynatilir ve sogumaya birakilir. Aroma katmasi açisindan serbet kaynamaya baslayinca 1 adet çubuk tarçin atilabilir,ben tarcini cok sevdigim icin 1 cay kasiginin ucuylada toz tarcin ekledim.
0 Responses