tugba


MALZEMELER:
2 yumurta
1,5 cay bardagi seker
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu
alabildigi kadar un(kek hamurundan biraz kati bir hamur olacak kadar)
YAPILISI:
Yumurta ve sekeri cirpalim.Kopuk kopuk olmasina gerek yok.Elimizle de karistira biliriz.Yogurt ve siviyagida ekleyip cirpalim.Goz karari koydugumuz un ve kabartma tozunuda ekleyip kekten biraz kati olacak sekilde hamur elde edelim.Kagit kaliplarimiza 1'er yemek kasigi koyalim kasikta kalani parmagimizla icine siyirabiliriz.175 C (350 F) de kagit kaliplari kaldirip bakalim alti hafif pembe olunca pismistir ya da kurdan yardimiyla kontrol edebilirsiniz kurdana yapismiyorsa pismistir.
NOT:PASTAMIZI FIRINA KOYUP GITMEYELIM CUNKU COK CABUK PISIYOR.

KREMASI :
1 litre sut
3 yemek kasigi un
3 yemek kasigi pirinc unu
6 kasik seker
3 yemek kasigi kakao
1 vanilya
1 yemek kasigi margarin
KREMANIN HAZIRLANISI:
Soguk sutumuzun icine un,seker ,kakao ve pirinc ununu ekleyerek ocaga koyup karistirarak pisirelim.Goz goz olmaya baslayinca ocaktan alip vanilya ve margarini ekleyelim.Mikserimizin dusuk ayarinda 1-2 dak karistiralim ve firindan cikan kagit pastalarimizin uzerine surup ,hindistan ceviziyle susleyelim.

BIR ONERI:Kagit pastanin ustasi canim arkadasim diyor ki; Amerıka da Jello markası ıle pısırılerek veya soguk sutle pısırılmeden hazırlanan pudıngler de bu kekın uzerıne cok yakısıyor .Herkesın denemesını tavsıye edebılırım. acelesi olup vakit bulamayanlar icin super bir fikir..

Etiketler: edit post
0 Responses