tugba
MALZEMELER:
  • 1 adet karnabahar
  • 1/2 cay bardagi sivi yag
  • 1 adet sogan
  • 1 corba kasigi salça
  • 100 gr kiyma
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 corba kasigi bezelye
  • Tuz
YAPILISI:

Karnabahari yikayip cicekler halinde ayirip haslayin.Yarim çay bardagi sivi yagi tencerede isitin.Sogani yemeklik dograyip,yagda kavurun.Kiymayi ilave edin.Rengi degisip pistikten sonra 1 çorba kasigi salçayla kavurmaya devam edin.

Patates ve havucu küçük küçük dograyin.2 çorba kasigi bezelyeyle birlikte tencereye ekleyin.5 dk pisirin.Çiçeklerini ayirdiginiz karnibahari da ilave edip,karnibaharin haslama suyundan 1-2 kepcede ekledikten sonra kisik ateste 15 dk pisirin.
Etiketler: edit post
0 Responses