tugba
MUHALLEBISI ICIN:
  • 3 su b. süt
  • 1 su b. toz şeker
  • 3 çorba k. pirinç unu
  • 1 paket vanilya
YAPILISI:
Muhallebisi için tencereye 3 su bardağı sütü alalim.Sütün içine  1su bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı pirinç unu ve 1 paket vanilya ilave edip muhallebiyi pişirelim.

KADAYIF KISMININ HAZIRLANISI:

 300 gr tel kadayif
1 su bardagi iri kiyilmis ceviz
1 veya 2 yemek kasigi margarin
1 yemek kasigi toz seker

YAPILISI:
Ufak  ufak kirdigimiz kadayiflari margarini erittigimiz tavada sehriye kavurur gibi rengi degisene kadar kavuralim.Daha sonra icine iri kiyilmis ceviz icimizi ve toz sekerimizi ekleyip ocaktan alalim.Muhallebimizi ister borcama koyalim uzerine kadayiflari serpelim,ister seklini sevdigimiz bir kabin icine kadayif serpip uzerine muhallebiyi dokelim her iki sekilde de buz
dolabinda 1 saat bekletelim.Borcam veya duz tepside hazirladigimiz zaman kek gibi dilimleyip servis yapabiliriz veya altina kadayif serptigimiz haliyle ters cevirip farkli bir sunum yapabiliriz.

 
Etiketler: edit post
0 Responses