tugba
Pastane pogacasi tadinda ve hazirlamasi kolay bir pogaca ama sicakken yemek tehlikeli cunku farketmeden 1 den fazla yiyebilirsiniz.

MALZEMELER:
  • 1 paket margarin veya 2 butun+1/4 stick butter
  • 2 yumurta (birisinin sarisi uzerine surulecek)
  • 1 yemek kasigi seker
  • 1 yemek kasigi kurumaya
  • 1 yemek kasigi siviyag
  • 3 cay kasigi tuz
  • Aldigi kadar un
YAPILISI:

Oda sicakligindaki margarini bir kaba alin ve yumusatin.Icerisine yumurta,seker,tuz ve mayayi ekleyin.Alabildigi kadar unla yumusaga yakin ele yapismayacak sekilde bir hamur elde edin.1 _1,5 saat mayanlanmasi icin bekleyin.Mayalanan hamurdan istediginiz buyuklukte parcalar koparip yuvarlayin.Yaglanmis veya folyo serilmis tepsiye dizin.Uzerine yumurta sarisini ve 1 yemek kasigi siviyagi karistirip uzerine surun.185 C { yaklasik 400 F} firinda 30-35 dakika uzeri kizarincaya kadar pisirin.
Etiketler: edit post
0 Responses