tugba
Oldum olasi severim tarhanayi,ozellikle sicak suda 10 dak beklettikten sonra uzerine de dovulmus ceviz serptigim zaman tabagin dibini gormem 1 dakikayi almaz:)Nasil olmusta elimden kurtulmussa 1 corbalik tarhana cikti gecenlerde dolabimda.Kendime gore degisiklik yaparak corbasini yapayim dedim.Eh agziniza layik guzel de olmustu hani:)


MALZEMELER:
1 orta boy kase veya 2 avuc maras tarhanasi (1 gece onceden islatilmis)
yarim sogan
yarim yesil biber
1 yemek kasigi un
1 yemek kasigi aci biber salcasi
1 tatli kasigi nane
1 tatli kasigi kirmizibiber
3 yemek kasigi siviyag

TARHANANIN ISLATILMASI:
Bir gun onceden pisirecegimiz kadar tarhanayi bir kap icerine aliyoruz ve uzerini gececek kadar su ekliyoruz.Ertesi gunu dibine coken tortu kaldirmadan yuzunden tarhanalari bir tepsi veya yogurma kabina aliyoruz.(Geceden islanmis tarhanalari kofte yogurur gibi yoguruyoruz.

YAPILISI:
Yogurdugumuz tarhanayi duduklu tencereye aliyoruz ,uzerini 2 parmak gececek kadar su koyuyoruz.Diger yandan yemeklik dogranmis kuru sogani ve biberi icine koyup ocaga koyuyoruz.Kaynara ciktiktan sonra altini kisip 20 dakika pisiriyoruz.Sosu icin tavaya yagimizi alip isitiyoruz.Unu da ekleyip kokusu cikana kadar kavurdukta sonra ,salcasinida ekleyip biraz kavuruyoruz.(birazcik sicak suyla acabilirsiniz.)Nane ve kirmizibiberini de atip tarhanamiza karistiriyoruz.Corbamiz hazir.

Etiketler: edit post
0 Responses