tugba

Brokolinin faydalari saymakla bitmez diye simdi hepsini anlatmaya baslamiycam:) Malum her evde sofralarin vazgecilmezi degildir brokolinin her turu.Nette dolasirken cesit cesit brokoli corbasinin yapildigini gordum.Bizde memleket olarak yemeklerde kirmiziligi sevdigimiz icin bende kendime gore corbasini yapip sosunu hazirladim.Biz bu haliyle cok seviyoruz. Yedikten sonra foto cekmek zorunda kalinca fotografim lezzetini oldugu gibi yansitamadi:(Ins deneyip begenirsiniz.

MALZEMELER:
  • 1 adet orta boy brokoli
  • 3 adet taze sogan(1 tane kucuk kuru soganda olur)
  • 1 yesil biber
  • 1 kucuk cay bardagi kirmizi mercimek
  • 3 su bardagi sicak su
  • 1 dis sarimsak
  • tuz
  • kirmizibiber(tozbiber)
  • 2 yemek kasigi siviyag
YAPILISI:

Brokoliyi cicek cicek ayirdiktan sonra yikayip duduklu tencereye aliyoruz. Uzerine ince kiyilmis taze sogan ve yesil biberi ekliyoruz.Yikanmis 1 kucuk caybardagi kirmizi mercimegi de ekleyip 3 su bardagi sicak suyu da katip ocaga koyuyoruz.Once yuksek ateste daha sonra kaynara cikinca (dudukten ses gelmeye baslayinca indirip kaynamaya basladiginin gostergesidir) altini kisip 25 -30 dakika pisiriyoruz.Sarimsak ezeceginde veya havanda ezilmis 1 dis sarimsagi katip el blendiri veya mikserle iyice cirpiyoruz.Bunun amaci corbanin iyice ozlesmesi(yani kivama gelmesi)Gelelim sosunu hazirlamaya:

SOSU ICIN:

Tavamiza 2 yemek kasigi siviyagi alip kizdiriyoruz.Yeteri kadar isindigindan(yani biberi ne yakacak ne de cok soguk olacak) emin olduktan sonra kirmizibiberini ekliyoruz.1kez karistirip corbamiza dokuyoruz.Sicak servis ediyoruz.

Etiketler: edit post
0 Responses